fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Вечерни ритуали на доверие

image

Вечерни ритуали на доверие

Четете приказки на децата преди заспиване – това е прекрасен семеен вечерен ритуал. Хубаво е да си създадете едно  положително събитие на възглавници и заедно с  рожбите си да четете истории с артистични способности. Избирайте весели приказки, които да  разсмиват малчуганите  или да развиват въображението им, не отваряйте страниците на  страшни разкази преди сън.


Четенето на приказки дава възможност на децата да развиват своите езикови знания, образно мислене, да преодоляват страха  и да се научат да разказват. Приказките в леглото  винаги трябва да имат щастлив край, те отварят прозорци на вярата. Тези прекрасни навици  са една от  важните основи за изграждането на доверие между родител-дете. Те са незаменим инструмент, който влияе на подсъзнателно и емоционално ниво, като описват индиректно важна част от детските преживявания и чувства и помага за тяхното осъзнаване.

Забелязвате ли, че детето заспива по-бързо, спи по-спокойно и се чувства в по-сигурен свят, когато му четете? Имате ли вие вечерни ритуали с децата си? Разкажете ни, очакваме вашите истории на E-mail: info.svetulka@gmail.com

сн. интернет