fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Историята на Митко*

image

Историята на Митко*

Митето е невероятно четиригодишно момче. Той комуникира ефективно, с подобрена експресивна реч, проявява желание за имитиране,  налице е споделено внимание. Преди 2 години стартира първата си терапия в ТЦ „Светулка“  напълно невербален. Не продуцираше реч, имаше дефицит в разбирането и зрително-пространствен дефицит. В хода на работата логопед Светлана Берова прецени, че Митко показва отговор в интеракционни и психомоторни стимулни занимания и бе включен в група с деца, имащи подобна симптоматика по програма за ранно детско развитие с основна насока - стимулиране желанието за комуникация.

Екипът   и семейството  продължават последователно да следват стъпка по стъпка определения терапевтичен план, включващ развитие на концентрацията, вниманието и логическото мислене, съобразно стандартите за възрастта, обогатяване на речниковия фонд, корегиране на аграматичните прояви, усвояване на фразова реч и правилно структуриране на изреченията.

В Терапевтичния център  се радват на доброто партньорство на упоритите родители на Митко, които искат да сбъднат мечтата на своето дете. 

 

Тип програма:  Ранно детско развитие и взаимодействие с родителите

Възраст на детето: 4 години

Брой терапевтични часове:  приблизително 2 часа и 20 минути в седмицата

Родителите на Митко са прекрасно семейство, изпълнено с благодарност. Те пътуват за терапевтичните сесии  до Казанлък и изпълняват стриктно насоките в домашни условия, защото искат да постигнат  скоро целта на своята рожба.

Независимо дали са малки стъпките или големи постиженията, ние празнуваме всеки успех, постигнат от децата, които терапевтираме и подкрепяме в ТЦ „Светулка“.

Надяваме се историите на нашите малки приятели да ви помогнат да разберете повече за това как  нашата дейност  може да повлияе на живота на децата и семействата.

 

*- Историята на Митко е от поредицита  „Историите на нашите малки приятели“, които  ви представяме за да ви запознаем с напредъка на общото ни усърдие – на екипа терапевти, децата, родителите. Вярваме, че това ще даде надежда, оптимизъм, кураж и партньорска подкрепа за всяко семейство. Горди сме, че предоставяме стотици часове консултации и терапевтични услуги, подкрепяйки всеки нуждаещ се с висококачествена, достъпна и модерна диагностика, консултиране и терапия за развитие потенциала на децата. Радваме се, че насреща си имаме  добросърдечни  родители, с които  създаваме приятелска и вдъхновяваща атмосфера. Ние и родителите на Митко ще бъдем щастливи да насърчите напредъка му във фейсбук страницата на Терапевтичен център „Светулка“.

19 май 2021г.