fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Историята на Сами*

image

Историята на Сами*

Той е комуникативно и щастливо дете. Посреща ни с усмивка и поздрав. Говори правилно, разказва толкова сладко, общува активно, рисува с желание, играе с връстниците си. Това е чаровникът Сами. На 4 години и половина, но вече самостоятелен, храни се сам, облича се и съблича без помощ, научи се да нанизва, сортира и повтаря по пунктир.

Преди около 2 години се видяхме за първи път. Родителите с тревога го доведоха на  диагностика в ТЦ „Светулка“ в търсене на второ мнение след поставена диагноза, която логопед Светлана Берова отхвърли заради отсъствието на индикации за неправилно посочен вид нарушения. Тогава Сами не говореше и имаше дефицит с разбирането.  Не изпитваше необходимост да играе с деца, не делеше вещите си, затрудняваха го упражненията за фина моторика и не успяваше да задържи вниманието си в дадена дейност.

Радваме се, че родителите ни се довериха, повярваха в нашата диагноза и професионализъм. Изпълняваха терапевтичния план стриктно, без пропуск, като добри наши партньори с обща цел – да развием потенциала на Сами.

Тип програма:  Стимулиране на езиково-говорното развитие и общите познавателни процеси, както и програма за взаимодействие между родители и деца

Възраст на детето: 4 години и половина

Брой терапевтични часове:   2 часа  в седмицата

Родителите на Сами: Благодарни сме на решенията, упоритостта и професионализма на екипа на логопед Берова. Виждаме коренната промяна в нашия Сами и сме щастливи за насърчаването и усилията.

Независимо дали са малки стъпките или големи постиженията, ние празнуваме всеки успех, постигнат от децата, които терапевтираме и подкрепяме в ТЦ „Светулка“.

Надяваме се историите на нашите малки приятели да ви помогнат да разберете повече за това как  нашата дейност  може да повлияе на живота на децата и семействата.

*- Историята на Сами е от поредицита  „Историите на нашите малки приятели“, които  ви представяме за да ви запознаем с напредъка на общото ни усърдие – на екипа терапевти, децата, родителите. Вярваме, че това ще даде надежда, оптимизъм, кураж и партньорска подкрепа за всяко семейство. Горди сме, че предоставяме стотици часове консултации и терапевтични услуги, подкрепяйки всеки нуждаещ се с висококачествена, достъпна и модерна диагностика, консултиране и терапия за развитие потенциала на децата.

Радваме се, че насреща си имаме  добросърдечни  #родители, с които  създаваме приятелска и вдъхновяваща атмосфера. Ние и семейството на Сами ще бъдем щастливи да насърчите напредъка му с Ваш коментар под поста във фейсбук страницата на  Терапевтичен център "Светулка". Благодарим ви!

3 юни 2021