fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Историята на Ева*

image

Историята на Ева*

Със слънчево момиче, с име на живот, ни среща 2020г.  Тя идва тук от София. След задълбочена диагностика  се установява специфично артикулационно нарушение. Извънредните пандемични обстоятелства  изпращат Ева и нейните родители при близки в Града на розите. И така започва поредицата ни от срещи с малката чаровница. Ева е подложена на артикулационна терапия за постановка, автоматизация и диференциация на съскава, шушкава и сонорна група говорни звукове. Логопед Светлана Берова ги постави и автоматизира само за 6 месеца.

Как се случи това ли?

Забавлявахме се с упражнения за език, устни и небце. Гледахме се на огледалото и тя успя по подражание на логопеда да научи звуковете. Повтаряхме специални стихчета и римувани приказки. По-рано през месец юни т.г. Ева се прибра в София, но доволна и щастлива, с подобрено звукопроизношение и с желание процесът да продължи.


През м. юли й предстои  изпълнение на програма в домашни условия, насочена за диференциране на терапевтираните звукове.  Обратната връзка, която поддържа екипа ни с майката на Ева и онлайн срещите, ни дава увереност за нови резултати. Очакваме слънчевото момиченце   на тестова среща през м. август, когато отново ще е в любимия си Казанлък на гости. В „Светулка“ сме убедени, че ще има значително подобряване и вярваме, че тя ще е отлична ученичка.

Тип програма: Авторска програма „Вълшебен логопед“ за терапевтиране на специфични артикулационни нарушения


Възраст на детето: 5 години  и 8 месеца


Брой терапевтични часове:  интензивен терапевтичен курс, който се прилага за деца, които не са от Казанлък или идват от чужбина


Родителите на Ева: С изключелна радост благодарят за съвместната активна терапия и за бързите резултати. Убедени са, че постоянството и упоритостта са ключът към една  успешна терапевтична програма.


Независимо дали са малки стъпките или големи постиженията, ние празнуваме всеки успех, постигнат от децата, които терапевтираме и подкрепяме в ТЦ „Светулка“


Надяваме се историите на нашите малки приятели да ви помогнат да разберете повече за това как  нашата дейност  може да повлияе на живота на децата и семействата


*- Историята на Ева е  от поредицата  „Историите на нашите малки приятели“, които ще ви представяме с оглед да ви запознаем с напредъка на общото ни усърдие – на екипа, децата, родителите. Вярваме, че това ще даде надежда, оптимизъм, кураж и партньорска подкрепа за всяко семейство. Горди сме, че предоставяме стотици часове консултации и терапевтични услуги, подкрепяйки всеки нуждаещ се с висококачествена, достъпна и модерна диагностика, консултиране и терапия за развитие потенциала на децата.

Радваме се, че насреща си имаме  добросърдечни  родители, с които  създаваме приятелска и вдъхновяваща атмосфера. Ние и родителите на Ева ще бъдем щастливи да насърчите напредъка й с Ваш коментар под поста във фейсбук страницата на ТЦ "Светулка". Благодарим ви !

22 юни 2021