fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Историята на Божидар*

image

Историята на Божидар*

Още след първата ни среща с прекрасния Божидар седмица след седмица, звук след звук,  дума по дума, изречение по изречение, масаж след масаж, правило след правило, стъпка след стъпка, го водихме напред не само в речевото му развитие.


Благодарение на навременната диагностика и терапевтична програма, приложени и в домашни условия родителите израснаха. Започнаха да поставят нужните граници в поведението на Божидар и го дисциплинираха, както и взаимоотношенията си към него.

Постепенно момчето се превърна в истински Бърборанко. Въпреки речевата диспраксия и макар, че невинаги всеки разбира всичко, което той разбира, терапията му е успешна, независимо че има още доста крачки, които трябва да извървим с него и родителите му. Ако диспраксията при деца остане недиагностицирана, което често се случва, това може да остави детето да расте с ниска самооценка и да се чувства различно от другите деца.  Не всички разбират от диспраксия, но това е нашата работа и ние изпитваме професионално удовлетворение, когато имаме възможността да помогнем и да създадем осведоменост и подкрепа, както в случая с Божидар.

Надяваме се във времето, в което ще сме заедно в следващите няколко години, той да постигне успешно поставените ни цели.


Тип програма:  Общо речево развитие и орофициална стимулация

Възраст на детето: 5 години

Брой терапевтични часове:  3 часа  в седмицата

Родителите на Божидар: Споделят, че  екипът на „Светулка“  помага не само в терапевтичните сесии. За тях е радост, че в лицето на логопед Светлана Берова имат едновременно специалист и приятел. Могат да намерят съчувствие  и да получат точни напътствия за поведението на малкия Божидар.


Независимо дали са малки стъпките или големи постиженията, ние празнуваме всеки успех, постигнат от децата, които терапевтираме и подкрепяме в ТЦ „Светулка“.

Надяваме се историите на нашите малки приятели да ви помогнат да разберете повече за това как  нашата дейност  може да повлияе на живота на децата и семействата.

*- Историята на Божидар е от поредицита  „Историите на нашите малки приятели“, които  ви представяме за да ви запознаем с напредъка на общото ни усърдие – на екипа терапевти, децата, родителите. Вярваме, че това ще даде надежда, оптимизъм, кураж и партньорска подкрепа за всяко семейство. Горди сме, че предоставяме стотици часове консултации и терапевтични услуги, подкрепяйки всеки нуждаещ се с висококачествена, достъпна и модерна диагностика, консултиране и терапия за развитие потенциала на децата.

Радваме се, че насреща си имаме  добросърдечни  родители, с които  създаваме приятелска и вдъхновяваща атмосфера. Ние и семейството на Божидар ще бъдем щастливи да насърчите напредъка му с Ваш коментар под поста във фейсбук страницата на ТЦ "Светулка". Благодарим ви !

13 юли 2021