fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Ранната интервенция е най-мощният инструмент за предотвратяване на говорния дефект

image

Ранната интервенция е най-мощният инструмент за предотвратяване на говорния дефект

"Да артикулираме промяната, която искаме да видим в света". Това е мотото на международния ден по проблемите на заекването - 22 октомври. Отбелязва се от 1998 г. по инициатива на Международната асоциация по проблемите на заекването, за да се оказва помощ на милионите хора по света с говорни дефекти.
 
Една от първите радости за всички родители е когато детето произнесе първите си безценни думи. Този толкова дългоочакван трепет обаче може да бъде помрачен след време, като гладкото произнасяне на думички бъде заменено с накъсване на речта, запъване или повторения.
Заекването е разстройство на речта. Хората, които заекват, повтарят звуци, срички или думи; удължават звуците; и/или изпитват нежелани прекъсвания – блокиране на речта си. Човек, който заеква, знае точно какво би искал да каже. Разстройството може да засегне хора от всички възрасти, но започва най -често при малки деца на възраст между 2 и 6 години, когато те развиват своите езикови умения.
 
Ранната интервенция е най-мощният инструмент за предотвратяване на говорния дефект на детето, който ако се пренебрегне може да се превърне в грижа за цял живот.
Нашата мисия се простира от подрепа на дете до насърчаване на обществените нагласи, че с поддръжка, усърдие, воля, цел и желание всичко се променя.
 
Заповядайте при нас, предоставяме най-съвременната модерна логопедична терапия на хора от всички възрасти, които заекват, както и насоки за техните семейства.
 
Офисът ни е в централната част на град Казанлък, до сградата на Общината.
 
22.10.2021