fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Екип

Екип

Екипът на Център „Светулка”  се състои от експерти  в различни области, свързани с детското развитие – педагози, психолози, логопеди и др., обединени от общата мисия за модерен подход и  най-съвременно обучение в подкрепа на малкия човек.

Центърът дава поле за изява на различни специалисти в областта на детското развитие, съобразени с проблемите в това отношение. Всеки би могъл да даде  различни решения за съответната ситуация, да подкрепи родителя  в нелеката му задача да направи най-добрият избор за своето дете и да увлече  забавно рожбите им в терапевтичната вярна посока.

Марияна Енчева и Йовка Тилева

Марияна Енчева и Йовка Тилева са  начални учители с дългогодишен опит и постижения.
Приоритет в педагогическата им работа е индивидуалният контакт между учител и ученик, който е и приоритет в Бутиковите занимални на ТЦ „Светулка“ и ДОЦ „Родари“. 

С този подход се  градят цели, мечти и постижения. За тях занималните са шанс за децата да доразвият потенциала си и да научат онова, за което времето в училище понякога не стига.

Те са и възможност за общуване, освен със знанието, и със свои връстници в един различен уют и спокойствие, без съревнования, агресивен контрол, но  с амбицията за високи резултати в училище и ценности в поведението.

Формирането у детето  на отговорност, самостоятелност, креативност и прочие, дава път на личността му, убедени са учителките.

Таня Дианова

Специалният педагог Таня Дианова не се е срещнала с невъзможното. Тя  обича да експериментира, прилагайки успешно университетските си познания. С изключителна концентрация упражнява модерните специални методи в работата си с деца с дислексия, хиперактивност и аутизъм, но е убедена, че резултати може да се постигнат само с обединените усилия на родители и близки.


Като танц между вътрешния и външния свят, изразен чрез словото, сравнява  първите си стъпки  в логопедията. Очаква с нетърпение и вълнение всяка среща с децата. Когато не е сред тях рисува, шие гоблени и кара колело. Морето е нейната слабост, а лъчезарният й дух винаги е зареден с  идеи.

Антония Георгиева

На логопеда Антония Георгиева времето се движи в няколко високоскоростни писти,   в които без съмнение акцентът е насърчаване индивидуалността на всяко дете, в т.ч. и на своята родна принцеса. Известно е, че с невероятна лекота и обаяние провежда терапии на комуникативни нарушения. Комуникацията с деца и родители е твърде специална за Тони. Заедно с речта имат  определящо значение за цялостното развитие на детето като личност.

С професионално усърдие и всеотдайност участва и в екипите за подкрепа на личностно развитие в много градини и училища, с които ТЦ “Светулка” работи. Когато не е в Центъра обича да чете и мечтае.

Антония Тинева

За специалния педагог Антония Тинева  най-важният приоритет е да развива едновременно всички когнитивни способности - памет, внимание, мислене, въобръжение, реч, фина и обща моторика. Тя знае, че това е възможно, когато се прилага индивидуален подход към всяко дете. Лоялността и отговорността й отразяват лъчезарния характер, с който се впуска във всяка кауза на “Светулка”.

Тони е всеотдайна, нейните артистични умения  са като забавен  магнит в работата й с деца. Предпочита подготвителните групи, тъй като има специален професионален подход в подпомагането за учебния процес.

Тя е екипен играч,  когато не е в Центъра, продължава да живее с историите и проектите на “Светулка”.

Блага Василева

Психологът  Блага Василева натрупва опит в старата столица  веднага след завършването  на специалността „Психология“  и по-късно „Консултативна психология“ във Великотърновския университет. В Центъра работи от скоро, но сякаш зад гърба си има повече от десет години. За нея децата са любов и светлина.


Успешни са груповите и индивидуалните терапии, с  които се заема, защото счита, „че целите се постигат, когато се работи със сърце, не спираш да се развиваш и си отдаден на това, което правиш“. Дейността на Блага  е насочена основно към децата и техните родители, към развитие на потенциала и увереността им.


Когато не е в "Светулка" предпочита да редува тишината и приключенията, обича да прекарва време с децата си и да пътува. Преминала е успешно  редица обучения. Има специализирани умения в когнитивно-поведенческата терапия. Последният й сертификат е от обучението за индивидуална и групова работа с деца и тийнейджъри.