fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar

Берова: Имаме безценен “ключ“ при проблеми в детското развитие

image

Берова: Имаме безценен “ключ“ при проблеми в детското развитие

Управителят на ТЦ „Светулка” Светлана Берова е част от специалистите, участвали в адаптирането и стандартизирането на най-новия тест за откриване на ранни маркери на проблеми в детското развитие DESK 3-6 R. Берова, заедно с още 23 специалисти от България, участва в събитието по сертифициране за прилагането му в практиката. И с това „Светулка” се доказа като фактор в оценяването, диагностиката и терапията в региона.

„Този модерен тест илюстрира най-съвременните и модерни маркери за установяване и превенция на ранни симптоми на изоставане в развитието за деца от 3-6 години. Той е безценен "ключ" за родителите, които наблюдават, че децата им имат нетипично развитие”, каза Светлана Берова. DESK 3-6 R е инструмент за ранна детекция на нарушения в развитието на деца в предучилищна възраст с цел навременна интервенция.

„Диагностиката се извършва с оглед децата да получат първоначална подготовка (равен старт) преди да тръгнат на училище. Освен това, чрез теста могат да се открият сигнали за потенциални проблеми в поведението  на малчуганите. Терапията, която се прилата след DESK 3-6 R цели успешното преминаване към следващия етап на детското развитие. С благодарност към екипа на д-р Диана Боянова и фондация “Хестия”, подчерта логопед Берова.

12.08.2019